Over ons

Wie zijn wij:

Jordy

Vroeger als jongetje van 12 jaar had ik maar één droom, mijn eigen onderneming starten in de sport met als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen met het creëren van een gezonde leefstijl. Met een ongezonde dosis passie en plezier realiseer ik nu een gezond en fit leven voor jong en oud door het geven van personal training en groepslessen!

Yorick

Toen ik 18 jaar oud werd ben ik begonnen met fitness en daar houd ik mij de afgelopen jaren dagelijks met veel passie mee bezig. Met de opgedane kennis vanuit mijn hbo Sportkunde opleiding, de cursussen Fitness trainer A en Fitness trainer B en mijn eigen opgedane ervaring help ik jou graag bij het behalen van jouw doelen!

Frank

Vanuit de topsport heb ik op jonge leeftijd meegekregen hoe belangrijk een actieve en gezonde leefstijl is. Als jouw personal trainer ben ik er om ervoor te zorgen dat jij gemotiveerd en gefocust op je doelen blijft. Ik vind het belangrijk dat jij je kan focussen op je training, terwijl ik je uitdaag om het beste uit jezelf te halen.

Remco

Mijn kwaliteiten liggen op het sociale vlak, denk aan het motiveren en stimuleren van de klant. Sport moet leuk en laagdrempelig zijn. Ik vind het fantastisch om mensen verder te helpen. Zowel tijdens bewegen als in het gewone leven. Dus kom gerust naar mij toe als ik iets voor je kan betekenen.

Roy

Ik ben sinds dat mijn broer zijn eigen sportschool heeft, geïnspireerd geraakt om mij te gaan verdiepen in de fitness. Ik vond het fantastisch om te zien hoe je lichaam veranderd door zelf iedere dag te gaan sporten. Ik vind het super om met mensen in contact te komen die doelstellingen stellen. En deze dan samen te bereiken.

Jorien

ik wil je helpen je doelen te behalen zowel fysiek als mentaal. Elke dag een stukje beter te worden dan de dag ervoor. Met mijn eigen ervaringen, kennis en positieve mindset kan ik je coachen naar jouw doelen. Want samen sta je sterker dan alleen.

Plan NU een kennismakingsgesprek!

Droom niet uw leven, leef uw dromen. Dit is een motto die ik, Jordy Pijpker, elke dag weer probeer na te streven. Vroeger als jongetje van 12 jaar had ik maar één droom: Mijn eigen onderneming starten in de sport met als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen met het creëren van een gezonde leefstijl. Nu heel wat jaren later heb ik mijn eigen bedrijf genaamd JPT Lifestyle. Hier help ik mensen met het creëren van een gezond en fit leven op een plezierige manier, door het geven van personal training en verschillende groepslessen.

MIJN STUDIE IN DE SPORT

Door mijn dyslexie leer ik moeilijker dan anderen. Ik heb meer moeite met begrijpend lezen en spelling. Heb ik dit ooit als handicap gezien? Nee, hier leer je mee leven! Mij werd altijd verteld, jij komt er wel want, waar een wil is, is een weg.

Dit heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden toen ik startte op VMBO BB (basis beroeps) en heb ik mezelf tot nu opgewerkt tot HBO Sportkunde aan de Hanzehogeschool te Groningen.

Daarnaast heb ik mijn eigen bedrijf JPT Lifestyle opgericht. Geloof mij, met kei hard werken kan je ver komen, als de wil er maar is! De dyslexie heeft mij mede gevormd tot wat en wie ik nu ben, een doorzetter met idealen en ambities.

 

VAN BIJBAANTJES BIJ SPORTSCHOLEN TOT NU

Na het behalen van mijn Fitness A en B op het CIOS College Heerenveen ben ik werkzaam geweest bij verschillende sportscholen. In de zomer van 2016 vond ik het tijd voor een volgende stap, het oprichten van een eigen bedrijf in de sportbranche. Op dat moment zat ik net in mijn eerste jaar van de opleiding Sportkunde aan de Hanzehogeschool.

Mijn bedrijf moest de volgende kernwaarde uitstralen: professionaliteit, kwaliteit en plezier. Met een goede uitstraling kom je ver, en een eerste indruk kan je maar één keer maken.

Mijn volgende stappen waren: het bedenken van een passende bedrijfsnaam, het opzetten van een professionele website, het vinden van een geschikte locatie, het regelen van materialen en het aanschaffen van professionele kleding.

Hoe zorg ik dat ik in een korte tijd klanten krijg? Wie garandeert mij dat deze klanten ook maanden lang blijven trainen? Dit waren vragen die ik mijzelf stelde en hierdoor kwam ik al snel tot de conclusie dat ik het met alleen personal training geven niet ging redden. Het geven van bootcamplessen  werd veel aangeboden en ik wilde mijn lessen anders vormgeven. Ik besloot voor een betaalbare prijs een unieke circuittraining te bedenken, waardoor mijn bedrijfsvoering stabieler zou worden.

Had ik geld om een eigen pand te openen? Nee, ik was een startende ondernemer, student en had weinig geld. Wou ik geld lenen? Nee! Ik ben toen gaan nadenken hoe ik mijn droom kon verwezenlijken zonder veel kosten te maken.

 

Stap 1: Netwerken en gebruik maken van de competenties en hulp van anderen

Welke kennissen, familie of vrienden kan ik vragen om hulp. Ik kwam op een lijst van ongeveer vijftien personen. Ik ben kritisch gaan kijken welke mensen mij echt konden helpen, zo hield ik een lijst van 5 personen over.

  • Iemand die de website creëert.
  • Een fotograaf voor de eerste foto’s
  • Iemand van wie ik materiaal kan lenen tegen een deal
  • Iemand die mij kan helpen aan een betaalbaar pand
  • Personen die kunnen helpen in de promotie van mijn bedrijf

Stap 2: Het zoeken van geschikte locatie.

Één van mijn contacten was bezig om fitness voor voetballers op te zetten bij het Indoor Soccer Centre. Via deze weg kwam ik in gesprek met Eisse-reint Dallinga (eigenaar Indoor Soccer Centre Groningen). Het klikte al snel en  men  gaf mij de kans om mijn eigen onderneming op te richten binnen het Indoor Soccer Centre Groningen. De eerste 3 maanden mocht ik gratis gebruik maken een gedeelde ruimte (tot 1 januari 2017).

personal-training-groningen

Stap 3: Opzoek naar materiaal en het liefste zo goedkoop mogelijk.

Van mijn contact die al actief was binnen het Indoor Soccer Centre Groningen mocht ik fitnessmateriaal lenen, als ik tijdens zijn vakantie twee klanten van hem door zou trainen. Dat klonk als een prima deal. En op deze manier kon ik zonder investering tot 1 januari gratis gebruik maken van zijn materiaal.

Stap 4: Het bedenken van een passende bedrijfsnaam

De naam voor mijn bedrijf moest een overkoepelende naam zijn die goed past zowel bij mij als persoon als bij de branche, hierdoor ontstond uiteindelijk de naam JPT Lifestyle. De afkorting JPT is zo bedacht dat hij op twee manieren gebruikt kan worden. Voor personal training, Jordy Personal Trainer en voor de groepslessen, Jordy Pijpker Training. Lifestyle staat voor het geheel en licht toe waar het bedrijf zich mee bezig houdt, namelijk het aanpassen en verbeteren van jouw lifestyle. Nu ik mijn naam had bedacht, moest ik checken of deze naam niet al bestond. Dit was gelukkig niet het geval en nu kon ik naar de Kamer van Koophandel om mij in te schrijven onder de naam JPT Lifestyle. Persoonlijk vond ik het spannend om naar de KVK te gaan, omdat ik wist dat dit de eerste officiële stap zou zijn richting het ondernemerschap. . Er werd een aantal documenten opgesteld, deze werden vervolgens ondertekend. Voordat ik het wist stond ik weer buiten en was ik officieel ondernemer.

Stap 5: Wat wil ik uitstralen

Een goede en professionele uitstraling is erg van belang. Je wilt als bedrijf een goede eerste indruk maken op de klanten en dit kan je maar één keer doen. Christopher Smith  wilde mij graag helpen bij het opzetten van een professionele uitstraling van het bedrijf.

Wat JPT Lifestyle moest uitstralen had ik samen met Christopher helder en nu moest er een logo, website en foto’s gemaakt worden. Christopher zou de website en foto’s maken en voor het maken van het logo kende Christopher nog wel iemand. Een goede vriend en ex-collega van Christopher (Bjorn Peters) heeft het logo ontworpen. Hierna kon de bedrijfskleding bedrukt worden en vervolgens kon er een fotoshoot ingepland worden. Na de fotoshoot met Christopher kon hij met de website aan de gang. Een maand later stond de website online en naar mijn mening was deze clean, professioneel en tof in één. Normaal gesproken kost dit allemaal bij elkaar onwijs veel geld. Christopher wou mij graag helpen en wou hier niks voor hebben.

Wel heb ik hem getrakteerd op een etentje en dit was samen met de aanschaf van de kleding de enige kosten die ik gemaakt heb vanaf september 2016 tot januari 2017.

Stap 6: Het regelen van zaken waar je in eerste instantie niet over nadenkt.

Er waren een aantal zaken waar ik van te voren niet zo snel aan had gedacht. Het opzetten van een zakelijke rekening, het verzekeren van mijn toekomstige klanten, het verzekeren van mijn materialen en boekhouding.

Ik ben de voor-en nadelen gaan uitzoeken van een aantal banken en zo kwam ik uit bij de Rabobank voor mijn zakelijke rekening. De Rabobank was op dat moment de goedkoopste optie en zij boden een smart pin aan, wat voor mij een ideale extra optie was. Op deze manier kon ik mijn klanten na of voor de les gelijk laten pinnen. Tijdens het gesprek met de Rabobank kwam ik erachter dat ik via hun ook mijn klanten en materiaal kon verzekeren. Dit heb ik gelijk geregeld en dit wordt elke maand automatisch van mijn rekening afgeschreven.

Gelukkig is mijn vader financieel manager en wou hij graag het financiële gedeelte voor mij oppakken, wel moest ik het voorwerk dan allemaal netjes op orde hebben.

Nu alle belangrijke zaken waren geregeld, kon ik gaan beginnen met het opbouwen van een gezond en schulden vrij bedrijf.

personal-coaching

Wat hebben we nu?

Onze locatie

Sinds april 2022 is onze vestiging aan de Duinkerkenstraat 3a geopend en is voorzien van verschillende luxe sportfaciliteiten. Onze vestiging heeft een omvang van ruim 800 m2 en is zeer ruim opgezet om iedereen op een fijne manier te kunnen laten trainen.

Het concept dat wij hebben opgezet zie je maar zelden. Wij willen de klant echt het gevoel geven dat er 1 op 1 of 1 op 2 getraind kan worden in een eigen en aparte ruimte. Hieronder beschrijven wij hoe onze locatie is ingedeeld.

Lounge

Wij hebben een aparte ruimte waar mensen kunnen wachten, rustig iets kunnen drinken of lekker kunnen chillen. In onze lounge is er ook de gelegenheid om met de klant coach gesprek te voeren onder het genot van een goede kop koffie of thee.

Onze lounge beschikt ook over een grote tv waar wij alledaagse sport op kunnen uitzenden. Kom je met een groepje sporten en wil je na die tijd nog even lekker relaxen, stap dan eens de lounge in en ervaar de fijne vibe!

Kleedkamers

Er is een vrouwen en mannen kleedkamer die beschikken over elk twee douches en een eigen toilette. Bij de ingang staan lockers die iedereen gratis kan gebruiken.

Groepsles hallen

Onze loodsruimte is in drie ruimtes ingedeeld. Elke ruimte heeft zijn eigen functie.

2 ruimtes zijn ingericht voor groepslessen. Onze lessen bestaan altijd uit maximaal 12 personen. De ruimtes zijn ruim 100 m2 en zijn praktisch ingedeeld. Onze eerste ruimte is ingedeeld voor bokslessen, plyo training, core/balance trainingen en de full body workout. De ruimte is onder andere ingedeeld met 6 druppel bokszakken, steps en matjes.

De tweede ruimte is ingedeeld voor crossgym,  heavy strenght lessen en de full body workout. In deze ruimte staat een grote rig waar 4 squat, deadlift en bench gelegenheden zijn (deze kunnen ook gebruikt worden voor pull ups en wall balls), 2 losse squat rekken, een airbike, een ski erg, matjes en verschillende plyo boksen. Op de foto’s hieronder kun je beide ruimtes zien en heb je een korte indruk van een ruimte.

Open gym

Onze grootste ruimte is voor de open gym. De ruimte worden gebruikt voor vrij trainen, personal training en small group training. Personal Training wordt veel in onze aparte studio’s gegeven, maar als er wordt uitgeweken naar bepaalde machines, kom je uit in de open gym ruimte.

Onze open gym ruimte bevat veel verschillende machines, een wand rig met 3 mogelijkheden (squat, bench en kan ook gebruikt worden voor pull ups), dumbbells, een grote spiegelwand en een groot assortiment aan bankjes. Kortom bij drukte  is er voor iedereen ruimte genoeg.

5 PT Studio’s

Onze studio’s maak ons concept en maakt ons uniek in Groningen. Onze studio’s van ruim 35 m2 per stuk zijn ingericht met de basis van het fitness. In een studio kan in alle rust getraind worden en kan iedereen bedient worden met eigen muziek. Hoe fijn is het dat je lekker kunt trainen in een prive ruimte binnen een grote sportschool? Dat is de unieke ervaring die JPT Lifestyle je kan bieden!

De studio’s zijn bij voorkeur bedoelt voor personal training. Wij ervaren dat klanten het prettig vinden om in hun eigen omgeving te kunnen trainen, zonder anderen en afleiding om zich heen. Wij kunnen dit aanbieden door te trainen in een compleet ingerichte studio.

Kom je voor jezelf trainen en is er een studio vrij, dan kan je hier gebruik van maken. Lekker alleen of met je vrienden trainen in een eigen omgeving met je eigen muziek. Klanten ervaren dit als zeer prettig.

Outdoor gym

Wij hebben ook de gelegenheid om buiten te trainen, achter onze loods. Hier hebben wij een kleine buitengym waar je kunt trainen op een rubber ondergrond. Je kan je eigen spullen die je nodig hebt van binnen naar buiten brengen en trainen in de heerlijke buitenlucht. Onze losse squatrekken kunnen samen met een trainer naar buiten getild worden om jouw workout compleet te maken.

Plan NU een kennismakingsgesprek!
jpt lifestyle banner

Andere groepstrainingen of personal training

Bekijk wat wij nog meer aanbieden